Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friss topikok

HTML


Babaszoba tetőtérben

2013.04.08. Címkék: baba 3d interior gyerekszoba render saját terv

Egy babaszoba szemkápráztató színvilága felnőtt fejjel sokkoló lehet, de itt a cukiságon kívül a fejlődő gyermek igényei az elsők. Egy baba megtapasztalja a világot, felfedezi azt, érintéssel, hallással és persze látással. 

baba_1.jpg

Ranschburg Jenő így ír erről: 

"..ma már tudjuk, hogy az újszülött retinája nem teszti lehetővé az éles látást: a képek, amelyeket rögzít homályosak, elmosódottak.. hónapoknak kell eltelnie, mire a fovea - az éleslátás helye a retinán kifejlődik. ... Ugyanakkor a külvilág tárgyainak, személyeinek kontúrjai jól kivehetőek.

...

Egyáltalán nem mindegy tehát, hogy milyen ingerek hatnak az újszülöttre: válogat közöttük, és a bonyolultabb iránt szükségszerűen nagyobb érdeklődést tanúsít."

baba_2.jpg

Egy néhány hónapos baba, már képes megkülönböztetni a színeket, figyelme egyre jobban a részletek felé irányul. Így a környezetét figyelve tanul, fejlődik. Fontosak tehát a kontrasztok, a mozgó tárgyak, a megfigyelhető formák, ha a szobáját tervezzük, alakítjuk.

baba_3.jpg

A terv sok tekintetben a hagyományos babavilágot mutatja, ugyanakkor a falfestés szándéka, hogy kontrasztjaival, játékos formáival fejlessze a baba látását, felkeltse érdeklődését. 

baba_10.jpg

Színek közül az acélkék, a vanília sárga és a banán zöld adják az alapokat, kiegészítő szín a rózsaszín, a pink, a lila, a türkiz, a narancssárga. A festés motívuma egy virágzó fa, és színes madarak, melyekből a babaágy fölé is került kettő. Ugyanez matricával is megoldható, rengeteg verzióban kapható hasonló minta. A tapéta is egyedi, sok pici gyermek rajzával díszítve, melyek közül némelyik erősebb kontúrokat kapott.

75.jpg

baba_4.jpg

baba_5.jpg

baba_6.jpg

baba_7.jpg

baba_9.jpg

baba_8.jpg

Ajánló:

További tematikus gyerekszobák: [mandaline]

Tetőtéri kislányszoba

Források: Tapéta babamotívuma, Fa motívum falmatrica kivitelben

komment

süti beállítások módosítása