Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Friss topikok

HTML


Hogyan készült: terv egy tetőtéri kislányszobához

2013.03.29. Címkék: 3d interior gyerekszoba render saját terv

Tetőtérbe tervezni talán még nehezebb, mint egy hagyományos falakkal rendelkező szobába, pedig a gyerekszoba önmagában is nagy feladat. Ebben a tervben - ahogy minden gyerekszobába - sok funkciót kellett egy 11 négyzetméteres meglehetősen tagolt térben elhelyezni. 

gyerekszoba_tetoter_1.jpg

Első feladat a pontos mérés, az alap geometriák, csupasz falak és nyílászárók rögzítése a tervben. Az alaprajzon szaggatott vonallal jelölt rész a szoba, ahová remélhetőleg káprázatos terv születik majd.

gyerekszoba_tetoter_2_1.jpg

A terv alapja, a sok szín, a modern formavilág, és a praktikusan rendben tartható tér. Zöld, pink és rózsaszín a falak színei, és kezdetben ezek vándoroltak a térben. Később aztán minden a helyére került, ahogy ez a 3d képek tervezési fázisain szépen látszik is.

gyerekszoba_tetoter_3_1.jpg

A tetőtéri ablak teljes magas részt ad a ferde tetősíkhoz, és ahogy az alaprajzon látszik, egy szép nagy üvegezett erkélyajtó is hozza majd a fényt a szobába. A tájolása déli, ami persze szükségesség teszi a klíma alkalmazását. Szerencsés módon a tetőszerkezet építészeti elemként jelenik meg a térben, szép gerendák formájában. Ezeket ahogy később látszik majd, a lámpák, csillárok, rögzítésére fogjuk használni. Érdemes őket kiemelni, más színnel festeni, mint a falakat, így adni lezárást a ferde síkkal határolt szobának anélkül, hogy nyomasztóan hatna. A színvilághoz passzoló virágminta kiválasztása is megtörtént. Ez a kivitelezésnél kézi festéssel visszük majd fel a falra. 


gyerekszoba_tetoter_4_2.jpg

A gondolat, hogy az egyik fal zöld legyen, a 3d tervben hamar megdőlt, mint jó koncepció, ahogy a falra szerelt lámpák is nagyon furán festettek.

gyerekszoba_tetoter_5.jpg

Így aztán mindkét fal pink lett, egy tapétás és egy festett. A szőnyeg kapta a zöld színt, és a lila lámpák helyett fehérek kerültek a tervbe. Egész jól alakult már a dolog, de a pink szék már sok volt, kipróbáltam hát zölddel.

gyerekszoba_tetoter_6.jpg

Lila színt kapott a babzsákfotel, halvány rózsaszínt a szekrényben lévő műanyag fiókok. Így végül összeállt a egy nagyon harmonikus színvilág. 3d technikákból érdemes megemlíteni, hogy az áttetsző anyagoknál, mint itt a függönynél nem feltétlenül szerencsés választás a textúrát áttetszővé tenni, mert túl üveges lesz a végeredmény. Én szívesebben alkalmazom, a felület kivágását, hálószerűen. Ettől valósághűbb lesz a textil, és szebbek a fények. A parkettának is van mélysége, illetve szegélye, ami megint a valódi térérzet felé tereli a képet. 

gyerekszoba_tetoter_8.jpg

Végül a szoba berendezése elkészült, a lámpák a helyükre kerültek, képek, kiegészítők szintén. Jó ha az élet látszik egy szobán, de azért nem kell helyszínelős módszerrel minden sarokba tenni valamit, a cél egy kivitelezhető terv lesz, nem pedig a fénykép szintű render.

gyerekszoba_tetoter_13.jpg

gyerekszoba_tetoter_7_1.jpg

gyerekszoba_tetoter_11.jpg

gyerekszoba_tetoter_10.jpg

gyerekszoba_tetoter_1.jpg


További tematikus gyerekszobák: [mandaline]

komment

süti beállítások módosítása